Pejuang “kurus”

Our Story

2012

2016

2019

2020

Pejuang “kurus” Malaysia sejak 2012

Perjuangan kempen “kurus” bermula sejak 2012 dengan program Jom Kurus bersama majalah iSihat dengan 40 peserta terpilih untuk kempen 6 minggu bersama pengasas kita, Kevin Zahri.

kevin Zahri

2020-Kini
Bukan Soal Kurus

Hasi dari kejayaan program Jom Kurus Malaysia dan penambahan usaha kempen untuk membanteras obesiti di Malaysia, program Cabaran Jom Kurus kini dikenali sebagai program Bukan Soal Kurus dan bermula sebagai kempen virtual 8-minggu dan dilancarkan bersama Kementerian Kesihatan Malaysia pada Ogos 2020.

BSK Highlights

2019 Kempen Komuniti Sekolah

Pada 2019 terlahirnya kempen CSR untuk membawa program Jom Kurus ketika itu kepada warga sekolah dengan usahasama Kementerian Pendidikan Malaysia. Inisiatif tersebut melahirkan NGO Pertubuhan Pencegahan Obesiti Kanak-kanak & Dewasa yang bertujunan untuk membanteras obesiti dan tingkatkan gaya hidup aktif komuniti sekolah.

BSK Sekolah

Cabaran Jom Kurus 1 Malaysia

Dari 2014 sehingga 2019, sebanyak 12x musim Cabaran Jom Kurus 1Malaysia atau JK1M dijayakan di seluruh Malaysia melibatan ribuan jurulatih dan lebih 50,000 peserta. Program JK1M melahirkan begitu banyak kisah kejayaan yang mendapat liputan media di Malaysia dan antarabangsa.

Success Stories

2013

We are almost a decade old

+1 Million

Participants since 2013

2000+

Five Star Reviews

Ia bukan soal kurus.
Ia suka hati kau!

~ Kevin Zahri

Perjuangan BSK bukan bertujuan untuk “kuruskan” anda. Matlamat kami adalah untuk menanamkan ilmu, empowerment dan kegembiraan dalam usaha anda ke arah yang lebih sihat, aktif, gembira dan yes, lebih “ringan”. Always remember, perjuangan “kurus” anda ingin mesti mengembirakan anda. Baru ia kekal dan menjadi amalan sepanjang hayat.

– Kevin Zahri

Contact

If you have any questions or requests, feel free to contact us at your convenience.

Follow us @bukansoalkurus