Cabaran 6 Minggu Fizikal

JOM KURUS

Sertai cabaran 6 minggu Jom Kurus bersama Kevin Zahri dan jurulatih pilihan anda dari lebih 100 kawasan seluruh negara.

Sign up For Updates

Malaysia Book of Records

Lebih 50,000 Peserta Sejak 2013

Program Jom Kurus yang diasaskan oleh Kevin Zahri pada 2013, lebih 50,000 peserta telah mengambil bahagian dan melahirkan begitu banyak kisah kejayaan yang diliputi media TV, radio, majalah, suratkhabar dan lain-lain lagi.

Jom Kurus juga mendapat pengiktirafan oleh Malaysia Book of Records pada 2018.

Amazing Success Stories

How to get started?

Anda boleh terus daftarkan diri untuk musim Jom Kurus ke15 yang bakal bermula pada 3 September sehingga 15 Oktober 2022 dengan klik butang berikut.

Pendaftaran bermula 17 Aug 2022

Pelbagai aktiviti.

12x Sessi Fizikal

Cabaran Jom Kurus melibatkan pelbagai sessi fizikal bersemula 2x seminggu sepanjang program 6 minggu bersama team leader kawasan pilihan anda:

  • Diet planning
  • Asas senaman 
  • Sukan
  • Bodyweight training
  • Dance
  • Dan macam-macam lagi

Small Group Support

Bimbingan WhatsApp

Selain sessi fizikal, anda juga akan dibimbing oleh team leader kawasan anda melalui small group WhatsApp support sepanjang program untuk bimbingan kawalan berat badan, Q&A dan pelbagai perkongsian pemakanan dan senaman bersama. 

FAQ Jom Kurus

Sila rujuk laman FAQ kami untuk pelabai soalan lain atau hubungi support team kami pada bila-bila masa..

Virtual atau physical?

Cabaran Jom Kurus adalah program premium yang gabungkan aktiviti physical dan virtual sepanjang program 6 minggu. Disamping program 6 minggu virtual melalui platform komuniti BSK, peserta akan lalui 12x fizikal bersama jurulatih di kawasan pilihan.

Di mana untuk melihat senarai team leader dan kawasan?

Apabila pendaftaran buka, sila rujuk kepada laman web ini untuk senarai dan info team leader.

Sessi fizikal pada hari apa dan jam berapa? 

Biasanya 1x sessi dijayajan pada hari minggu dan satu lagi pada hujung minggu, sila rujuk kepada team leader pilihan anda untuk info jadual kerana setiap team leader dan kawasan pastinya unik, 

Siapa akan bimbing saya sepanjang program?

Selain team leader pilihan anda dan kumpulan WhatsApp bersama beliau, anda juga dapat pimpinan dan access kepada Kevin Zahri dan pelbagai pakar sepanjang program melalui platform komuniti untuk pelbagai perkongian menarik termasuk diary ramadhan, pemakanan, video, sessi LIVE dll.

Saya sibuk dengan kerja, boleh join tak?

Yes boleh! Tiada paksaan dalam penyertaan program kami. Malah ramai peserta terdiri dari golongan dewasa yang sememangnya sibuk dengan kehidupan, keluarga dan lain-lain. You go at your own pace.

Saya dah kurus & fit, boleh join tak?

Yes. Ia bukan soal kurus atau kawalan berat badan semata-mata. Program kami sesuai untuk semua golongan termasuk beginner, fitness enthusiasts, warga emas dan sudah tentu juga untuk mereka yang bermasalah berat badan.